MAGYAR PIZZA BAJNOKSÁG
PIZZA CLASSICA – PIZZA ROMANA – PIZZA NAPOLETANA – PIZZA A DUE
+ 1 AMATŐR VERSENY – HÁZI PIZZA, AHOGY OTTHON KÉSZÍTED
Legyen szó Margheritáról, Marinaráról, különleges vagy hagyományos alapanyagokkal készült pizzáról, fatüzelésű vagy gázos/elektromos sütőben készültről, kör, ovális vagy négyzetes formáról – a pizzának számtalan változata létezik: folyamatosan fejlődik, és tükrözi az ízlésvilágot és annak változásait a Föld minden szegletében.
A MAGYAR PIZZA BAJNOKSÁG sokkal több, mint egy egyszerű verseny: ez az esemény a szenvedély, a kreativitás és a hagyomány ünnepe – ami a világ legszeretettebb étele köré épül. A pizzaiolo-k az ország minden tájáról érkeznek, hogy összemérjék tudásukat a következő kategóriákban: PIZZA CLASSICA – PIZZA ROMANA – PIZZA NAPOLETANA – PIZZA A DUE, de az amatőrökről sem feledkeztünk meg, ők a HÁZI PIZZA, AHOGY OTTHON KÉSZÍTED versenyre készüljenek!
De a PIZZA BAJNOKSÁG nem csupán egy verseny: ez egy találkozási pont, lehetőség arra, hogy megismerjünk történeteket, hagyományokat és ízeket az ország különböző területeiről. Tökéletes hely azok számára, akik szeretnének tapasztalatokat gyűjteni, megosztani és cserélni, tanulni másoktól, barátságos és nyitott légkörben, és mindenekelőtt: átélni azt az élményt, hogy egy szenvedélyes közösség részévé válunk!
MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI?
Mert itt próbára teheted a tehetséged, megmutathatod a világnak a tudásod, és fejlődhetsz pizzaiolo-ként. Ez egy olyan élmény, amely lehetőséget ad arra, hogy nyomot hagyj magad után, felejthetetlen pillanatokat élj át, és talán elnyerd azt az elismerést, amiről mindig is álmodtál!
Ha a pizza a szenvedélyed, akkor a MAGYAR PIZZA BAJNOKSÁG az a hely, ahol ott kell lenned! Csatlakozz hozzánk, és éld át ezt a rendkívüli kalandot. Várunk szeretettel!
KATEGÓRIÁK
PIZZA CLASSICA
Kreativitás, hagyomány és innováció
A PIZZA CLASSICA kategória adja a legnagyobb szabadságot a pizzaiolo-nak mind a tészták, mind a feltétek terén. Ez a kerek tányérra tálalt pizza magában foglal mindenféle receptet – a legtradicionálisabb változatoktól egészen a gourmet pizzákig.
PIZZA ROMANA
A hosszú kelesztések világa
A PIZZA ROMANA kategória a vékony és ropogós alapjáról ismert. Általában vékonyra nyújtott tésztából készül, amit addig sütnek, amíg ropogóssá nem válik, alacsony, szinte nem is létező peremmel. A kerek pizza mellett létezik téglalap vagy ovális alakú és vastagabb változat is, a tésztája különféle lisztekből is készülhet. Az utóbbi években ez a típus új életre kelt és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a pékségek és sütödék klasszikus kínálatai közé tartoznak.
PIZZA NAPOLETANA
A hagyomány királynője
Szigorúan csak Margherita vagy Marinara változatban készülhet, egy pontos és szigorú szabályzat szerint, amelyet az Olasz Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztériumnál jegyeztek be. A közös képzeletben ez testesíti meg A Pizzát – a klasszikust, a legautentikusabbat.
PIZZA A DUE
Az összefogás
Ez a versenykategória jól tükrözi azt a minőségi fejlődést, amelyet a pizzakészítés világa az évek során elért. A pizzát, amelyet egykor a konyhaművészet az egyszerűség mutatójának tartott, ma már teljes értékű, kifinomult fogásként ismerik el. Ebben a kategóriában egy séf és egy pizzaiolo együtt dolgozik összehangoltan, hogy egy valóban egyedi pizzát alkossanak.
+ 1 AMATŐR VERSENY – HÁZI PIZZA
Ahogy otthon készíted
Ez az egyedülálló versenykategória mindenki számára nyitott, aki szenvedéllyel készít pizzát otthon: legyen az a családjának, vagy barátainak pizza kóstolót tartó lelkes fiatal, a konyhában, vagy a kerti kemencében szorgoskodó háziasszony vagy házigazda, vagy az unokáknak kedveskedni akaró nagymama vagy nagypapa!
Itt nincs szükség profizmusra, csak egy jó receptre, egy kis bátorságra és sok-sok pizza szeretetre! Hozd el a saját pizzádat, mutasd meg a kreativitásod, és változtasd a szenvedélyed bajnoki címmé!